h3g

HermannGas

Ce este GPL?

GPL (Gazul Petrolier Lichefiat) este un amestec de hidrocarburi format predominant dintr-un amestec de propan şi butan, obţinut prin rafinarea petrolului sau direct din extracţie, după ce a fost separat de gazele naturale sau petrolul cu care acesta este în amestec în zăcămintele petrolifere.

Compoziţia chimică a GPL-ului este similară cu cea a gazelor naturale. GPL-ul oferă marele avantaj de a deveni lichid la presiune scăzută si temperatura ambianta normala. Această caracteristică permite transportul si stocarea cantitătilor mari de energie în rezervoare mici si butelii.

Este un amestec de hidrocarburi gazoase, livrate în butelii sub presiune, în stare lichefiată. Este folosit drept combustibil pentru încălzire și autovehicule.

 

GPL pentru încălzire

GPL-ul are multiple domenii de utilizare: pentru încălzire, gătit, generare de apă caldă, iluminat, răcire sau chiar generare de energie electrică – toate acestea fără conectare la reţeaua naţională de energie electrică sau gaz.

comandă Gaz

Centrala pentru incalzire si producerea apei calde,poate functiona cu propan din buteliile cu capacitate de 35 kg (84L)

Pentru consumul casnic, buteliile cu propan reprezintă o alternativă pentru încălzire și obținerea apei calde menajere, acolo unde nu există posibilitatea de branșare la rețeaua de gaz natural. Încălzirea se face prin racordarea la centrala a buteliilor încărcate cu propan de 35kg, iar numărul buteliilor racordate la acest sistem pot fi de 2,4,6 sau 8. Majoritatea centralelor funcționează cu ambele tipuri

Avantaje:

 Confort – comparativ cu utilizarea centralelor termice cu lemn, peleți, cărbune, etc., nu este nevoie să se stocheze combustibilul. Se realizează automatizarea instalației cu termostat de ambient, iar aprovizionarea se face pe baza unei comenzi către noi. Prin comparație, lemnele necesită tăiere,manipulare si stocare pentru uscare, alimentarea zilnică a centralei, curățarea periodică de cenușă, etc.

Flexibilitatea – de a trece de la alimentarea unei centrale termice setate pentru propan la gaz metan de la rețea reprezintă un avantaj major în racordarea caselor construite în zonele rezidențiale care nu sunt racordate încă la rețeaua de alimentare cu gaze naturale. Cu o singura modificare, și anume schimbarea duzelor folosite în centrală, se va trece la alimentarea cu gaz metan fără investiții suplimentare.

Costul propanului este apropiat demai mic decât cel al lemnului, și sensibil sub cel al energiei electrice, ceea ce îl recomandă ca o bună variantă pentru încălzire, acolo unde nu este posibilă branșarea la rețeaua de gaz natural.

Branșarea rapidă a centralei termice și a altor consumatori la sistemul de alimentare cu butelii încărcate cu propan – livrarea componentelor, a sistemului și branșarea efectivă durează foarte puțin

trans-600x800.png

COMANDĂ PROPAN DIRECT LA TINE ACASĂ!

Alimentarea se realizează cu  AUTOCISTERNE  autorizate ADR  de personal calificat cu o experiență  în domeniu