Hermanngas

Domenii de utilizare

Stiati ca GPL-ul poate înlocui orice sursă de energie si are numeroase posibilităti de utilizare?

Pentru consumul casnic, buteliile cu propan reprezintă o alternativă pentru încălzire și obținerea apei calde menajere, acolo unde nu există posibilitatea de branșare la rețeaua de gaz natural. Încălzirea se face prin racordarea la centrala termica a buteliilor încărcate cu propan de 35kg, iar numărul buteliilor racordate la acest sistem pot fi de 2,4,6 sau 8.

O alta solutie sunt rezervoarele supraterane.

Pentru consum casnic oferim rezervoare cu o capacitate de stocare de 5000 litri. GPL-ul are o arie larga de utilizari: încălzirea spatiilor de locuit, prepararea hranei, generare de apă caldă, iluminat, răcire sau chiar generare de energie electrică.

Rezervoarele de GPL sunt solutia ideala de energie mobila pentru:
– case
– duplexuri sau case insiruite
– blocuri cu apartamente
– gradini …etc

GPL pentru încălzire

GPL-ul are multiple domenii de utilizare: pentru încălzire, gătit, generare de apă caldă, iluminat, răcire sau chiar generare de energie electrică – toate acestea fără conectare la reţeaua naţională de energie electrică sau gaz.

Comandă gaz

Stiati ca GPL-ul poate înlocui orice sursă de energie si are numeroase posibilităti de utilizare?

Uz industrial
Costul energiei in segmentul industrial este factorul cheie in determinarea competitivitatii unei companii. HermannGas va ofera o solutie eficienta si ecologica in acelasi timp. Utilizarile GPL-ului:

– incalzirea halelor de productie sau spatiilor de depozitare
– utilizarea GPL-ului ca si carburant pentru motostivuitoare
– utilizarea in incalzirea organizarii de santier, a spatiilor proaspat tencuite
– in procesul tehnologic de ardere a tiglelor si a caramizilor
– statii de asfalt
– pentru taiere si debitare
– pentru cuptoare de topire
– pentru producerea de abur tehnologic
– Butanul se utilizeaza printre altele si in industria petrochimica

 Agricultură – 
În special în agricultură soluţiile energetice trebuie sa fie flexibile şi eficiente. Daca, spre exemplu, trebuiesc gestionate suprafeţe intinse indepartate, atunci GPL-ul utilizat pentru incalzire sau uscarea cerealelor, pentru indepartarea termica a buruienilor, pentru cresterea animalelor etc, este solutia optima. Datorita factorului ecologic, utilizarea GPL-ului in agricultura bio este foarte apreciata.

Industria hoteliera/gastronomie
Instalatiile de alimentare cu GPL, numite si de tip mic vrac, reprezinta o sursă ecologica si eficientă de energie pentru gatit si incalzit, in special in acele locuri unde nu exista conexiune la reteaua de gaze naturale. O instalatie de tip mic vrac poate fi utilizata si pentru obtinerea energiei electrice si termice in cogenerare.

Încalzirea locuințelor cu butelii de propan

Centrala pentru incalzire si producerea apei calde,poate functiona cu propan din buteliile cu capacitate de 35 kg.

Prețul lemnului de foc s-a dublat în ultimul an, iar în zonele unde rețeaua de gaz metan nu există, este din ce în ce mai greu și mai scump să ai căldură în casă iarna și apă caldă la robinet. Acum aveți la dispoziție o opțiune modernă pentru căldură, atât în calorifere, cât și la robinet – gazul petrolier lichefiat (GPL) de tip propan, în butelii de 35kg.

Pentru consumul casnic, buteliile cu propan reprezintă o alternativă pentru încălzire și obținerea apei calde menajere, acolo unde nu există posibilitatea de branșare la rețeaua de gaz natural. Încălzirea se face prin racordarea la centrala a buteliilor încărcate cu propan de 35kg, iar numărul buteliilor racordate la acest sistem pot fi de 2,4,6 sau 8. Majoritatea centralelor funcționează cu ambele tipuri

Avantaje:

 Confort – comparativ cu utilizarea centralelor termice cu lemn, peleți, cărbune, etc., nu este nevoie să se stocheze combustibilul. Se realizează automatizarea instalației cu termostat de ambient, iar aprovizionarea se face pe baza unei comenzi către noi. Prin comparație, lemnele necesită tăiere,manipulare si stocare pentru uscare, alimentarea zilnică a centralei, curățarea periodică de cenușă, etc.

Flexibilitatea – de a trece de la alimentarea unei centrale termice setate pentru propan la gaz metan de la rețea reprezintă un avantaj major în racordarea caselor construite în zonele rezidențiale care nu sunt racordate încă la rețeaua de alimentare cu gaze naturale. Cu o singura modificare, și anume schimbarea duzelor folosite în centrală, se va trece la alimentarea cu gaz metan fără investiții suplimentare.

Costul propanului este apropiat demai mic decât cel al lemnului, și sensibil sub cel al energiei electrice, ceea ce îl recomandă ca o bună variantă pentru încălzire, acolo unde nu este posibilă branșarea la rețeaua de gaz natural.

Branșarea rapidă a centralei termice și a altor consumatori la sistemul de alimentare cu butelii încărcate cu propan – livrarea componentelor, a sistemului și branșarea efectivă durează foarte puțin

COMANDĂ PROPAN DIRECT LA TINE ACASĂ!

Alimentarea se realizează cu  AUTOCISTERNE autorizate ADR de către personal calificat cu  experiență  în domeniu